Datorita calitatii produselor si a raportului performanta/pret ridicat, firma COMPUSOFT SRL a fost aleasa pentru a furniza Bibliotecii Centrale Universitare din IASI echipamentele si etichetele necesare pentru a implementa un sistem bazat pe coduri de bare.

    B.C.U. IASI a optat pentru folosirea etichetelor cu coduri de bare, deoarece avea nevoie de etichete rezistente la manipulari multiple, avand codate pe ele numere seriale. Acestea erau necesare atat pentru carti cat si pentru legitimatiile de cititori. Pentru carti s-a optat pentru etichete tiparite pe suport de polietilena, iar pentru legitimatii s-au folosit etichete de hartie, care au fost lipite pe legitimatiile de cititor si apoi plastifiate.
    Prezenta numerelor seriale pe etichete a constituit un aspect deosebit, deoarece nu puteau fi tiparite prin metode clasice (tipar, serigrafie, tampografie). De aceea pentru tiparirea etichetelor s-a folosit o imprimanta termica comercializata de firma noastra.
    Pentru citirea acestor etichete firma COMPUSOFT SRL a livrat la B.C.U. IASI scannere 1021+ , produse de firma SYNTECH. Cititoarele au fost plasate in biblioteca astfel:

                     - 10 la punctele de imprumut
                     - 10 la punctele de prelucrare

    Din punct de vedere tehnic cititoarele se comporta foarte bine.   

    B.C.U. IASI a introdus acest sistem pentru o mai buna operativitate si evidenta a fondului de carte. Prin folosirea acestui sistem B.C.U. IASI are informatii in timp real despre:

                 - localizarea cartilor
                - termenul de restituire a cartilor imprumutate
                - calculul penalitatilor de intarziere

    Software-ul folosit pentru evidenta tranzactiilor se numeste ALEF si este produs in ISRAEL.

    Asistenta tehnica si instalarea post vanzare au fost asigurate de firma Le Modelle din IASI (lemodele@mail.dntis.ro), cu care firma noastra are o intelegere de distributie pentru zona respectiva.

    Aceasta lucrare a fost finantata din bugetul propriu B.C.U. IASI si s-a facut in cadrul unei strategii proprii de finantare.